Zorg voor je digitale spullen

Persoonlijke schijf

Een persoonlijke schijf (P-schijf) is een beperkte ruimte (1GB) op het netwerk waar je data op kunt zetten. Van deze data worden dagelijks een backup gemaakt (data is tot 35 dagen terug te herstellen).

Studenten kunnen zelf documenten terughalen via de previous versions (met uitzondering op dit moment van studenten bij FWN).

Voor uitleg over het zelf terughalen van bestanden: Handleiding previous versions


Documenten veilig stellen

Maak kopieën
Bewaar van belangrijke data zoals jouw scriptie altijd een kopie op USB stick, E-mail, Dropbox, etc.

Het voordeel hiervan is dat deze belangrijke data mee naar huis genomen kan worden en/of op andere locaties via het internet te raadplegen is.

Wanneer je een usb-stick vergeten bent op een werkplek in de Universiteit, dan kan je altijd bij een lokaal servicepunt van het ISSC of Servicedesk van het UFB navraag doen. Vaak worden daar de gevonden usb-sticks ingeleverd.

Plak op je usb-stick een sticker met je studentennummer en een tekst documentje op je stick zelf met jouw adres en telefoonnummer.

USB Stick afkoppelen
Om problemen met de betrouwbaarheid van data op jouw USB stick te voorkomen, koppel je deze correct af. Zie hiervoor USB Stick afkoppelen


Opslaan van documenten

Documenten van internet/e-mail
Wanneer bestanden via het internet geopend worden en dan worden bewerkt, dan worden deze tijdelijk lokaal in de temporary internet files opgeslagen. Deze locatie kent geen backup en wordt geleegd met uitloggen! Sla dus altijd eerst een document op jouw P-schijf alvorens je een document bewerkt.

Locken van de PC
Dit betekent ook wanneer jij jouw computer locked en langer dan 25 minuten afwezig bent, deze PC automatisch uitgelogd wordt. Documenten die openstonden kunnen daarbij verloren of corrupt raken. Zeker wanneer deze geopend waren via internet.

Laatst Gewijzigd: 26-08-2016