Hoe kan ik bestanden versleutelen?

Voor bestanden met vertrouwelijke data is het mogelijk om de bestanden deels of volledig te versleutelen, zodat ze alleen toegankelijk zijn met een wachtwoord. Dit zorgt ervoor dat onbevoegden de bestanden niet kunnen openen/aanpassen en daarmee geen of beperkte toegang hebben tot (het wijzigen van) data.

Het stappenplan voor deze actie vindt u in de: Handleiding omgaan met vertrouwelijke data

Externe USB drive versleutelen onder Windows

Om te voorkomen dat belangrijke of persoonlijke gegevens op uw USB-drive in verkeerde handen vallen, kunt u de bestanden eenvoudig versleutelen met een wachtwoord. Windows, OSX en Linux hebben daarvoor een ingebouwde encryptiefunctie. Deze ingebouwde encryptie werkt op alle computers met hetzelfde besturingssysteem. Na de versleuteling kan alleen degene die over het juiste wachtwoord beschikt de gegevens lezen en bewerken. Deze quick reference beschrijft hoe u encryptie instelt onder Windows.

LET OP: Het ISSC kan u niet helpen met ontsleutelen van uw bestanden als u het wachtwoord bent vergeten.

Laatst Gewijzigd: 25-08-2016