Kan ik Dropbox gebruiken voor mijn werkzaamheden?

Kan ik Dropbox gebruiken voor het opslaan van mijn universitaire bestanden? Of zijn er veiligere alternatieven?

SURFdrive is een dienst van SURF (community cloud) die de universiteit aanbiedt. U krijgt hiermee data opslag in de cloud. Deze dienst is beschikbaar voor alle medewerkers. U kunt het programma zelf installeren of via uw internetbrowser van de dienst gebruik maken. Voor andere gebruikers kunnen gastaccounts worden aangevraagd in het GMS.

Daarnaast kan Dropbox worden gebruikt. Geadviseerd wordt hierop geen informatie van de universiteit op te slaan. Voor vertrouwelijke informatie is dit sowieso verboden. Dropbox zal echter niet worden geblokkeerd. Indien Dropbox nodig is kan dit via het faculteitsbestuur worden aangevraagd. U dient dan een overeenkomst te ondertekenen dat er geen vertrouwelijke informatie wordt bewaard.

Lees meer

SURFdrive
Dropbox

Laatst Gewijzigd: 01-04-2015