Videoconferencing (grootschalig videobellen)

Wat is videoconferencing?

Met videoconferencing kunt u vergaderen met beeld en geluid met personen die zich op een andere locatie bevinden. Videoconferencing kan qua schaalgrootte variëren.

Kleinschalig videoconferencing bestaat uit 1-op-1 contact via de eigen voorzieningen (PC, headset, webcam) met behulp van algemeen beschikbare software, bijvoorbeeld Skype. Dit wordt ook wel webconferencen genoemd. Skype staat standaard op alle universitaire werkplekken geïnstalleerd. 

Grootschalig videoconferencing vindt plaats in zalen met specifieke voorzieningen zoals een groot scherm, een camera en een microfoon. Voor deze variant heeft men speciale software nodig die het mogelijk maakt om met meerdere groepen tegelijk in gesprek te gaan, en om bijvoorbeeld op het scherm ook PowerPointpresentaties te kunnen vertonen.


U bent werkzaam bij de Faculteit Governance and Global Affairs

De Faculteit Governance and Global Affairs is in het bezit van een Polycom videoconferencing systeem. Met dit systeem kunt u een videoconferentie houden met andere personen met een soortgelijk systeem. Deze apparatuur staat opgesteld in de Boardroom op de Schouwburgstraat.

U bent werkzaam bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is niet in het bezit van een grootschalige videoconferencing systeem. U kunt wel gebruik maken van een Conference Cam (een variant op een webcam) in combinatie met Skype en eventueel extra headsets. Het beeld kan via een beamer worden weergegeven, zodat een panel of een zaaldiscussie tot de mogelijkheden behoort. Heeft u een sollicitatiegesprek op afstand of geeft u een lezing maar kunt u niet in persoon aanwezig zijn, dan biedt de Conference Cam uitkomst.

U bent werkzaam bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen

De Faculteit der Sociale Wetenschappen is in het bezit van een videoconferencing systeem. Met dit systeem kunt u een videoconferentie houden met andere partijen met een soortgelijk systeem. Het systeem werkt niet in combinatie met PC-gebaseerde software zoals Skype of Adobe Connect. Het is een mobiel systeem dat in praktisch elke ruimte in het Pieter de la Courtgebouw gebruikt kan worden. Het systeem is vooral geschikt voor gebruik door groepen tot ongeveer acht personen. Het systeem bestaat uit een verrijdbare grootbeeldmonitor, camera en microfoons.

Videoconferencingset van de Plexus

Plexus beschikt over uitgebreide mogelijkheden voor het verzorgen van videoconferenties. U kunt hier tegen betaling gebruik van maken. Het is ook mogelijk om een videoconferentie te houden in de avonduren.
Videoconferencing vanuit Plexus

Hoe kan ik een videoconferencing systeem reserveren?

Neem contact op met uw facultaire AV-dienst of servicedesk voor de mogelijkheden. Wees ruim op tijd met uw reservering. Aangeraden wordt om dit minimaal twee weken van te voren te doen.

Welke ondersteuning kan ik krijgen?

Problemen met betrekking tot de verbinding kunnen bij de ISSC helpdesk worden gemeld via tel. 8888. Vragen over het opzetten en functioneren van de videoconferencing set en bijbehoren kunt u stellen aan uw ICT-contactpersoon.

 
Laatst Gewijzigd: 08-01-2016